Menu
Contact Favorite Caută
Protefix - O viata mai buna pentru purtatorii de proteza dentara

A putea mesteca din nou corect, a putea rade si a avea un aspect normal - acestea sunt rezultate vizibile si imediate ale purtarii protezei.

Doar ca, pana cand va veti simti foarte bine cu noua dantura - proteza, este necesar un proces de acomodare care, cu rabdare, se va finaliza cu succes.

Dupa ce stomatologul dumneavoastra a potrivit noua proteza, apare deja o prima problema: aveti in gura un corp strain, va este frica sa vorbiti, teama sa mancati, s.a.m.d. De acum inainte, este vorba despre invatarea rapida, de a trece peste aceasta senzatie de "corp strain" si de a trai mai departe cu proteza, asa cum fac milioane de oameni cu aceeasi problema.

Toate aceste senzatii sunt normale!

Asa va ajutati singuri!

In timpul vorbitului, limba trebuie sa se obisnuiasca cu conditiile modificate ale cavitatii bucale. In special, sunetele suierate suna ciudat. Nu va ingrijorati! Vorbitul cu proteza poate fi invatat: cititi tare, vorbiti cu prietenii.

Purtati proteza in permanență. Indepartarea protezei in timpul somnului va ingreuna adaptarea la purtarea protezei.

In primele doua saptamani se recomanda doar alimente moi si maruntite, care pot fi mestecate cu usurinta. Incarcati ambele maxilare in mod egal, astfel incat proteza sa nu balanseze. Atunci cand muscati, folositi partea laterala a danturii. Evitati chiflele, merele sau alimentele care sunt mestecate cu dificultate si pot destabiliza proteza.

Si ganditi-va mereu ca nici un interlocutor nu observa ca purtati proteza.

Comportati-va normal, fiind constienti de faptul ca proteza va confera un aspect placut si astfel, pareti mult mai tineri.

Sfaturi utile pentru o acomodare rapidă

Pentru o acomodare usoara cu proteza dentara, nu uitati sa urmariti urmatoarele sfaturi:

  • Incercati cremele adezive Protefix si decideti singuri care se potriveste situatiei dumeavoastra personala. Pentru a evita locurile de presiune ale protezei dentare, folositi crema adeziva speciala cu efect emolient si de vindecare acolo unde pot aparea leziuni ale mucoasei dentare (PROTEFIX Crema adeziva Extra-forte cu Aloe Vera).
  • Luati adezivii Protefix oriunde ati merge. Va veti simti siguri si increzatori, deoarece puteti imbunatati situatia protezei in orice moment.
  • Purtati proteza in permanenta; in acest fel, perioada de adaptare la noul corp strain va fi mai usoara.
  • Faceti exercitii de dictie sau chiar incercati sa zambiti in oglinda; astfel, musculatura obrajilor se va adapta mai repede la proteza dentara.
  • Curatati proteza de cateva ori pe zi, ideal dupa fiecare masa, cel mai bine folosind tabletele de curatare PROTEFIX. Igiena orala regulata este absolut necesara pentru a va proteja impotriva locurilor de presiune
  • Vizitati medicul stomatolog de indata ce aveti probleme cu proteza. Rugati stomatologul sa verifice proteza in mod regulat.