Menu
Contact Favorite Caută
Întrebări frecvente privind utilizarea adezivilor pentru proteze dentare

Întrebări frecvente privind utilizarea adezivilor pentru proteze dentare

Ce pot face dacă tubul Protefix Crema Adeziva este înfundat?

Daca prea multa crema se acumuleaza la orificiul de deschidere al tubului, acesta se poate bloca - mai ales atunci cand crema adeziva a intrat in contact cu umiditatea. Prin urmare, trebuie sa pastrati intotdeauna orificiul de deschidere al tubului curat si uscat si sa il stergeti cu un prosop sau cu un tampon de bumbac. Nu clatiti orificiul de deschidere al tubului sub apa, deoarece apa intareste crema adeziva si poate forma un dop solid in varful de dozare, astfel incat sa nu mai puteti apasa tubul si scoate crema adeziva.

Îmi va face rău dacă înghit crema adezivă Protefix?

Nu. Aceasta se dizolva lent prin saliva, astfel incat crema poate fi inghitita partial. Principalele ingrediente ale cremei trec prin tractul digestiv neschimbate. Deci ele sunt nedigerabile si, prin urmare, nu au nici o influenta demonstrabila asupra corpului.

Cât timp se menține puterea adezivă a cremei Protefix?

Studiile de aplicare a cremelor adezive Protefix au aratat ca aderenta medie a este de 8-10 ore. In functie de natura protezei si de conditiile maxilarului, totusi, perioada individuala de aderenta poate varia foarte mult fata de aceasta medie.

Cum să-mi scot proteza din gură când folosesc crema adezivă Protefix?

Cand utilizati crema adeziva, trebuie sa eliberati sigiliul dintre gingie si proteza.

  • Mai intai, clatiti-va gura cu apa calda sau apa de gura.
  • Apoi trageti usor proteza maxilarului inferior si, in acelasi timp, miscati-o pana se elibereaza.
  • Pentru a indeparta proteza maxilara, cel mai bine este sa asezati degetul mare in spatele dintilor frontali, in timp ce apasati in sus si in afara spre nas.

Daca, in ciuda acestor sfaturi, nu reusiti sa indepartati proteza, dar nu va simtiti bine sa purtati proteza peste noapte, aveti optiunea de a merge la o sala de urgenta in spital sau la un serviciu de urgenta dentara.

Se fixează mai bine proteza dentară atunci când folosesc un adeziv?

Multi medici stomatologi stiu ca poate fi folosit un adeziv pentru fixarea optima a protezei dentare si chiar recomanda utilizarea acestora. Adezivii pot totodata sa reduca iritarea sau durerea din gura cauzata de miscarea protezei, deoarece proteza este imobila, dar tesutul din gura este moale si se modifica in timp. O proteza nu se potriveste pentru totdeauna. Prin urmare, proteza dumneavoastra trebuie verificata in mod regulat de medicul stomatolog.

Pentru care probleme de lipire a protezelor este adecvată Protefix Crema adezivă Extra-forte?

Crema adeziva Protefix este recomandata pentru conditii dificile de aderenta si salivare puternica. Este potrivita pentru oricine prefera o aplicare rapida si simpla. Aderenta speciala in mediul umed asigura o lipire de durata, imbunatateste etansarea marginilor si contribuie la prevenirea patrunderii resturilor alimentare.